Naomi Weissenbach – Gediplomeerd Hoefsmid

06-16248336

Nooit uitgeleerd als vakvrouw!

Ik ben Naomi Weissenbach, 51 jaar en na gewerkt te hebben als model, in de horeca en op kantoor inmiddels alweer sinds juni 2008 gediplomeerd hoefsmid. Na mijn opleiding bij het PTC in Barneveld en intensieve stages had ik vrij snel een aardig klantenbestand opgebouwd in de regio Groene Hart. Inmiddels woon ik sinds zomer 2013 in Wijnaldum, Friesland waar ik nu mijn klantenkring heb. 


Van 2014 tot 2018 ben ik als hoefsmid verbonden geweest aan Dierenkliniek Emmeloord. 

‍ Deze combinatie van werkgebieden gaf mij de gelegenheid om nog meer te leren en gespecialiseerde therapeutische en orthopedische kennis mee te nemen naar mijn klanten onderweg. 

Andersom nam ik het praktische van in de dagelijkse praktijk functionerende (sport)paarden bekappen en beslaan mee naar de kliniek.

‍ 


Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden, de Europese en Amerikaanse vakbladen en bezoek regelmatig seminars en bijscholingsdagen in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied.

Mijn keuze voor het beroep van hoefsmid is voortgekomen uit de paardenliefhebberij en de wens om een mooi ambacht te beheersen. Doordat ik al diverse carrières achter de rug heb kan ik zeggen dat hoefsmid voor mij een zeer bewuste keuze is, vandaar ook mijn enthousiasme om een kei in mijn vak te zijn en blijven.

Zelf rijd ik al meer dan 40 jaar paard en naast mijn gepensioneerde ruin Kenwood (hier in jonger jaren) en Shetlander Bram sinds 2022 eigenaar van merrie  Joie de Vivre

Elk paard en elke pony of ezel is voor mij een unieke klant met vier verschillende voeten waar ik met plezier veel tijd en aandacht aan besteed. Daarnaast sta ik graag voor u klaar met tips, adviezen en antwoorden op uw vragen.

Omdat ik een heel vol klantenbestand heb en langzaam wat minder wil gaan werken (meer paardrijden!) neem ik geen nieuwe klanten meer aan en hanteer ik ook geen wachtlijst.